Επιλέγοντας τα μαργαριτάρια του γλυκού νερού σας
Τα μαργαριτάρια που καλλιεργούνται στο γλυκό νερό είναι σχετικά νέα στην αγορά εκλεκτών κοσμημάτων, παρά το γεγονός ότι καλλιεργήθηκαν με επιτυχία για πρώτη φορά πριν από περισσότερα από 700 χρόνια. Το χαμηλό κόστος και η ολοένα και υψηλότερη ποιότητά τους τα καθιστούν φυσική επιλογή για πολλούς πελάτες™ πρώτο ή εικοστό πρώτο σετ μαργαριταριών. Τα μαργαριτάρια που καλλιεργούνται στο γλυκό νερό είναι επίσης δημοφιλή, καθώς είναι πιο κοντά σε ανάπτυξη με τα φυσικά μαργαριτάρια.
Ιστορικό ιστορικό
Τα πρώιμα κινεζικά αρχεία δείχνουν ότι τα μαργαριτάρια του γλυκού νερού καλλιεργήθηκαν για πρώτη φορά γύρω στο 1300 μ.Χ. Πριν από αυτό, φυσικά μαργαριτάρια σχηματίζονταν μέσα σε μύδια γλυκού νερού και βρέθηκαν κατά τη συγκομιδή. Στις πρώτες μέρες, τα μύδια συγκομίζονταν κυρίως για διατροφή, καθώς και για τα πολύχρωμα κοχύλια τους. Η εύρεση ενός λαμπερού μαργαριταριού που ωρίμαζε μέσα σε ένα μύδι, ίσως για χρόνια, ήταν ένα σπάνιο φαινόμενο.
Πριν από περίπου 70 χρόνια, οι Ιάπωνες κατάφεραν για πρώτη φορά να καλλιεργήσουν μικρά, λαμπερά μαργαριτάρια γλυκού νερού σε διάφορα σχήματα. Αυτά κατασκευάστηκαν στη λίμνη Biwa της Ιαπωνίας. Ως αποτέλεσμα, τα ακανόνιστου σχήματος, λαμπερά μαργαριτάρια γλυκού νερού αναφέρονται συχνά ως "Biwas". Ωστόσο, το όνομα αναφέρεται επίσημα μόνο σε εκείνα που έχουν παραχθεί στη λίμνη Biwa.
Πριν από περίπου 30 χρόνια, οι Κινέζοι παρήγαγαν σε σχήμα ρυζιού, λευκά μαργαριτάρια γλυκού νερού σε πρωτοφανείς ποσότητες. Η κινεζική βιομηχανία μαργαριταριών έχει ωριμάσει από τότε. Τώρα δίνοντας έμφαση στην ποιότητα και όχι στην ποσότητα, παράγουν πιο στρογγυλά, μεγαλύτερα και πιο λαμπερά μαργαριτάρια.
Σήμερα, όμορφα μαργαριτάρια γλυκού νερού είναι διαθέσιμα σε πολλά σχήματα, χρώματα και μεγέθη. Τα ίδια τα μαργαριτάρια έχουν γίνει στήριγμα στην αγορά των εκλεκτών κοσμημάτων. Ένα από τα μεγαλύτερα φυσικά μαργαριτάρια που υπάρχουν σήμερα είναι το Hope Pearl, (καλλιεργήθηκε για πρώτη φορά από) τον Henry Phillip Hope.
Ποιότητες του μαργαριταριού του γλυκού νερού
Χρώμα
Το χρώμα του ένα μαργαριτάρι καθορίζεται από περιβαλλοντικούς παράγοντες, καθώς και από τις ιδιαίτερες ιδιότητες του μυδιού που το δημιουργούν. Προηγουμένως, οι μυριάδες χρωματικές δυνατότητες για τα καλλιεργημένα μαργαριτάρια γλυκού νερού δεν αναγνωρίζονταν πλήρως. Ωστόσο, οι επιλογές χρωμάτων που είναι διαθέσιμες σήμερα είναι πραγματικά εκπληκτικές.
Το πιο διαδεδομένο φυσικό χρώμα είναι το λευκό, καθώς και τα παστέλ χρώματα τόσο σε ροζ όσο και σε λεβάντα. Τα παραδοσιακά λευκά μαργαριτάρια είναι μακράν τα πιο δημοφιλή. Το χρώμα τους μπορεί να ποικίλλει ελαφρώς ανάλογα με τις πηγές φωτισμού του περιβάλλοντος και τα χρώματα του περιβάλλοντος. Για παράδειγμα, τα φώτα φθορισμού, ο συννεφιασμένος ουρανός και η σκιά τείνουν να εντείνουν τα μπλε. Το φως πυρακτώσεως από κανονικούς λαμπτήρες και το ηλιακό φως κατά την ανατολή ή τη δύση του ηλίου θα εντείνουν τα κόκκινα και κίτρινα. Για ένα μαργαριτάρι “αληθινό χρώμαâ€, παρατηρήστε το κάτω από το φυσικό φως του ήλιου γύρω στο μεσημέρι.
Μερικές φορές είναι δύσκολο να χαρακτηριστεί ο όρος â€&oelig ;αληθινό χρώμαâ€. Πολλά μαργαριτάρια έχουν αλλοιωθεί ή βελτιωθεί τα χρώματά τους μετά τη συγκομιδή για να παράγουν οτιδήποτε από λευκά χρωματισμένα με ροζ και χρυσό έως υπέροχα μαύρα βαμμένα με πράσινο παγώνι και βαθύ μπλε ζαφείρι. Η μαύρη, μεταλλική γυαλάδα ενός μαργαριταριού γλυκού νερού γενικά επιτυγχάνεται μέσω μιας μόνιμης επεξεργασίας ακτινοβολίας. Τα επεξεργασμένα μαύρα μαργαριτάρια είναι διαθέσιμα σε εκλεκτά κοσμήματα από τη δεκαετία του 1920 σε ένα κλάσμα της τιμής των μαύρων Ταϊτών.
Σχήμα
Το σχήμα ενός μαργαριταριού αποτελεί σημαντικό μέτρο της ποιότητάς του. . Η στρογγυλότητα τονίζεται ιδιαίτερα στην αποτίμηση των μαργαριταριών του γλυκού νερού λόγω της σπάνιας εμφάνισής τους. Επειδή τα καλλιεργημένα μαργαριτάρια γλυκού νερού έχουν πυρήνα από ιστούς, μόνο το δύο τοις εκατό περίπου των μαργαριταριών από οποιαδήποτε δεδομένη συγκομιδή είναι στην πραγματικότητα σφαιρικά κατά την ωρίμανση.
Ποιότητα στιλπνότητας και επιφάνειας
Η στιλπνότητα και η ποιότητα της επιφάνειας έχουν επίσης μεγάλο αντίκτυπο στην αξία ενός μαργαριταριού γλυκού νερού ή οποιουδήποτε άλλου. Η λάμψη ενός μαργαριταριού καθορίζεται από το πόσο καλά αντανακλάται το φως από την επιφάνειά του. Όσο περισσότερο ανακλάται το φως και όσο πιο καθαρή είναι η εικόνα στην αντανάκλαση, τόσο καλύτερη είναι η λάμψη του μαργαριταριού. Η ποιότητα της επιφάνειας αναφέρεται στη συχνότητα του ελαττώματος. όσο λιγότερα τόσο το καλύτερο, αν και ένας μικρός αριθμός ελαφρών ελαττωμάτων είναι απολύτως αποδεκτός, καθώς το μαργαριτάρι είναι ένα φυσικό στολίδι.
Μέγεθος
Το μέγεθος ενός μαργαριταριού είναι μια άλλη θεμελιώδης πτυχή της αξίας του. Ένα μεγάλο μαργαριτάρι θα είναι πιο πολύτιμο από ένα μικρό μαργαριτάρι με σταθερούς άλλους παράγοντες αξίας. Τα μαργαριτάρια έχουν επίσης ένα εύρος μεγεθών στο οποίο η τιμή αυξάνεται εκθετικά. Με μέσο όρο 6 mm έως 7 mm, τα μαργαριτάρια γλυκού νερού μικρότερα από 6 mm είναι άμεσα διαθέσιμα. Επομένως, η αξία αυξάνεται δραματικά με κάθε χιλιοστό πάνω από 7 χιλιοστά που μετράει ένα μαργαριτάρι.
Τελειωμένο κόσμημα
Κάθε μαργαριτάρι σε ένα κόσμημα θα πρέπει να ταιριάζει σε χρώμα, μέγεθος και ποιότητα. Για τα μαργαριτάρια γλυκού νερού με τις φυσικές τους παραλλαγές, η χρωματική αντιστοίχιση είναι υψίστης σημασίας. Οι πέρλες πρέπει είτε να ταιριάζουν με το χρώμα είτε, εναλλακτικά, σε ελαφρώς ποικίλους αλλά συμπληρωματικούς τόνους. Οι πέρλες που χωρίζονται ανάμεσα σε πολλά κομμάτια σε ένα σετ κοσμήματος θα πρέπει επίσης να ταιριάζουν με το χρώμα και την τονικότητα. Για αυτόν τον λόγο, η απόκτηση του σετ κοσμημάτων σας ταυτόχρονα είναι πάντα η καλύτερη επιλογή εάν αναζητάτε την ποιότητα.